El món escenogràfic de la literatura de Palau i Fabre

dissabte 1 maig 2021

El món escenogràfic de la literatura de Palau i Fabre

Caldes d'Estrac

www.fundaciopalau.cat
Tel: 937 913 593

Bibiana Puigdefàbregas és llicenciada en art dramàtic, especialitat d’escenografia, per l’Institut del Teatre, i ha cursat estudis d’arquitectura a la Universitat Politècnica de Catalunya. Treballa des del 1998 com a escenògrafa professional.

Des de l’any 2007 és professora de disseny escènic de l’Institut del Teatre, on ha estat cap d’especialitat d’escenografia des del 2013 al 2017. Ha estat convidada a impartir cursos d’escenografia en llocs com el teatre San Martín de Buenos Aires (2006) o la Universitat del País Basc (2007, 2008, 2010 i 2011). Recentment, ha publicat l’article "Landscape as the Backgroud for Scenic Art” a la revista Theatre and Performance Design editadaper la Quadriennal de Praga (Taylor and Francis, 2016).

La paraula, en l’obra dramàtica de Josep Palau i Fabre, té un valor poètic propi que li dona un sentit de plenitud en si mateixa. Sembla que no hi hagi la necessitat imperiosa de ser escenificada. Però no hem d’oblidar que, en tant que text dramàtic, va ser escrita amb aquesta finalitat. Escenificar a Palau i Fabre requereix, doncs, d’una atenció especial. Per entendre i projectar el món escenogràfic de la literatura de Palau i Fabre ens  centrem en tres conceptes: el silenci visual com a reverberador de la paraula i les emocions, la necessitat d’una escena que contingui revolta i tragèdia, i la recerca d’un teatre útil per la societat.

Entrada lliure. Cal inscriure’s al mail o telèfon de la Fundació Palau:  fundaciopalau@fundaciopalau.cat o bé 93 791 35 93

Comparteix