Festes i fires

Festes i fires

El Maresme és una comarca amb una activitat associativa molt rica i un calendari d’activitats festives, culturals i comercials que omplen l’agenda de tot l’any. 

Música en directe

Durant els mesos d’estiu s’organitzen festivals de música a diversos municipis. Es celebra el Festival de Música Clàssica de Santa Florentina a Arenys de Munt, el Festival de Jazz (Arenys de Mar), el festival de Poesia i + (Caldes d’Estrac), Screamin Festival (Calella) o el Psychobilly Meeting (Pineda de Mar), entre altres.

Teatre i cultura

Les arts escèniques també tenen un lloc privilegiat a l’agenda d’actes al Maresme. A l’abril arrenca la Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda, un veritable aparador per al Maresme en què participen grups de tota Espanya. També entre finals de maig i principis de juny se celebra a Montgat el festival de circ Curtcirckit i, al juliol, hi ha una cita amb el teatre al Masnou amb el festival internacional de teatre còmic Ple de Riure.

Una cita a la que no poden faltar els amants del vi és la Festa de la Verema d’Alella al setembre, amb tasts de vi, visites a cellers o caminades guiades. La Oktoberfest, a l’octubre, a Calella ja es una cita habitual pels amants de la cervesa, amb més de 30 edicions. Aquí es poden provar especialitats culinàries de diversos països i gaudir de la música en directe.

Mercats i tradició

Tordera i Mataró acullen setmanalment els mercats més nodrits, veritables espectacles visuals y gustatius. Argentona, per la seva part, ha fet popular la Fira del Càntir, que se celebra el mes d’agost i que ofereix interessants mostres de l’artesania en fang. També cal mencionar en aquest recull la Fira de Calella i l’Alt Maresme, al mes de setembre, reconeguda com a exemple firal a tot el país.

Les festes majors són el punt culminant de les tradicions populars de cada municipi. La més destacada és la de Mataró, coneguda amb el nom de 'les Santes' i que se celebra a finals de juliol, però n’hi ha d’altres també molt destacades com la dels 'Pirates i premianencs' (Premià de Mar).
NO

Enllaços relacionats:

Al Maresme hi ha una llarga tradició comercial que queda reflectida en una intensa agenda de fires i mercats temàtics repartits per tota la seva geografia. A la nostra comarca hi trobareu fires tradicionals, fires d'oficis, fires...
El Maresme és una de les grans hortes del país, ric en productes de la terra, com ho demostren les més de 50 esdeveniments gastronòmics que hi ha programats al llarg de l’any, testimoni de la riquesa i la...

Com marca la tradició, al Mareseme cada municipi té la seva pròpia Festa Major, i en alguns casos en tenen fins i tot dues. Les festes majors són una oportunitat única per conèixer l'essència d...

El Maresme sona molt bé. Així que deixeu-vos seduir per la música, pel lloc on s’interpreta, pels intèrprets, en definitiva, pel moment únic que viureu. 

...
Comparteix