Centre d'Interpretació de la Mina d'Aigua

Centre d'Interpretació de la Mina d'Aigua

El Masnou

Plaça d'Ocata, 7
08320 El Masnou

Oficina de Turisme del Masnou
Telèfon: 93 557 18 34
turisme@elmasnou.cat

Museu Municipal de Nàutica del Masnou
Telèfon: 93 557 18 30
museu@elmasnou.cat

Inscripcions aquí

Espai d'interpretació

S'ha volgut recrear l’eixida o pati d’una casa benestant del municipi amb el típic safareig, reconstruït a partir de peces originals. També s’hi pot veure una col·lecció d’objectes vinculats a la construcció d’aquesta xarxa per a l’abastament d’aigua i l’audiovisual Les mines del Masnou, un patrimoni de tots i de totes.

El tram de mines al qual s’accedeix durant la visita, uns 40 metres, recorre una galeria subterrània que es va reforçar per facilitar-hi l’accés i garantir-hi la seguretat, així com un refugi antiaeri.

El tram de mines que es pot visitar actualment es va adequar l'any 1999 gràcies a la col·laboració de l'Associació d'Amics de la Mina Malet, la Comunitat de Propietaris de la Mina Cresta i el suport de l'Ajuntament del Masnou.

A través de la seva visita s'explica un sistema complex de galeries que servia per abastir d'aigua la població local. Es van començar a excavar al Masnou (antigues termes municipals d'Alella i Teià) a partir del segle XVIII per captar i recollir l'aigua que es filtrava en el subsòl i canalitzar-la fins als dipòsits i safareig de les cases. Aquest sistema d'abastiment va donar resposta de manera efectiva a la manca de cursos d'aigua continus al territori. El resultat fou una xarxa de 28 galeries que recorren 27 km pel subsòl del Masnou.

Preu: gratuït

Horari d'obertura: el Centre d'Interpretació de la Mina d'Aigua, situat a la Plaça d'Ocata, número 7, està obert tots els diumenges d'11 a 14 h. El Centre d'Interpretació és accessible a persones amb mobilitat reduïda; l'accés a les galeries subterrànies, no. 
Tancament anual: 1 i 6 de gener, 1 de maig i 24, 25, 26 i 31 de desembre

Visites guiades: Es fan el segon diumenge de cada mes a les 11h. A causa de l'aforament limitat, es requereix inscripció prèvia a l'Oficina de Turisme. Visita gratuïta.

Escape Room: "El misteri de les mines d'aigua" el quart diumenge de cada mes a les 11 h.  Es requereix inscripció prèvia a l'oficina de Turisme.

Idiomes: visites guiades per a grups en diferents idiomes. Consulteu disponibilitat i preus al Museu de la Nàutica del Masnou

Accés
Amb tren: RENFE. Ocata, línia R1
Amb autobús: SARBUS. C10 Barcelona-Mataró
Amb vehicle propi: Aparcament més proper a 500 m (pl. Nova de les Dones del Tèxtil, entrada pel carrer de Flos i Calcat, 14)

Inscripcions aquí

0
Comparteix