Casa Museu Carme Rovira, pintora naïf de Vilassar de Mar

Casa Museu Carme Rovira, pintora naïf de Vilassar de Mar

Vilassar de Mar

El confinament no ha de ser obstacle per no poder visitar la riquesa cultural i patrimonial del Maresme. Et proposem una visita virtual a la Casa Museu Carme Rovira, destacada pintora naïf vinculada a Vilassar de Mar. Ben fàcil i amb una clicada!

Podeu fer la visita en el següent enllaç:

https://www.google.es/maps/@41.5039412,2.3958386,3a,75y,183.1h,71.53t/data=!3m7!1e1!3m5!1sYNeaDeGuYusAAAQqhkIQmg!2e0!3e2!7i13312!8i6656

La Casa Museu Carme Rovira mostra el món privat de la pintora naïf Carme Rovira i exposa una selecció de les seves obres, complementades amb la restauració de les pintures murals de les parets de la casa realitzada per Joan Salvà, pintor i amic de l’artista vilassarenca, amb l’objectiu de retornar-li l’aspecte que tenia en vida de la pintora. 

Came Rovira va néixer a Vilassar de Mar el 1907, de formació autodidacta es va descobrir la seva vàlua artística al IX Saló d’Octubre de Barcelona, on se la va definir com a autèntica artista de l’estil naïf, moviment en el qual va aconseguir notorietat. Va exposar a Madrid i a París i va morir l’any 1985. 

L’art naïf (del francès, ingenu) és un corrent artístic caracteritzat per la ingenuïtat i l'espontaneïtat. Autodidacta i practicat en alguns casos per artistes sense formació acadèmica, destaca per l'ús en les obres d’art de colors vius i antinaturalistes i perspectives errònies, elaborades amb la intuïció.  Ens pot recordar l'art dels infants. 

Precisament, però, les obres naïf poden ser molt detallades, fent ús de colors saturats brillants en lloc de mescles més subtils i tons. També compten amb una absència de perspectiva, que crea la il·lusió que les figures estan ancorades en l'espai, com si suressin.
Entre els seus representants més coneguts destaquen Henri Rousseau i Séraphine Louis. Al Maresme, l’obra pictòrica i acolorida de Carme Rovira ens acosta de ple a aquest moviment destacat de la història de l’art. 
 

0
Comparteix