Celler Alta Alella

Celler Alta Alella

Alella

Camí baix de Tiana s/n
08328 Alella
Coordenades GPS: Lat.: 41.488056 -Long.: 2.288333

Tel. 93 469 37 20 / 628 624 182

Alta Alella és un projecte familiar que va néixer a principis dels anys 90. En Josep Maria Pujol-Busquets, acompanyat de la seva dona Cristina Guillén, va iniciar aquesta aventura enològica adquirint la finca de Can Genís, amb reminiscències noucentistes, situada a la zona agrícola del Parc Natural de la Serralada de Marina, entre els municipis d'Alella i Tiana.

Al 1991, Alta Alella va començar per plantar les primeres vinyes, al costat de la Pansa Blanca (Xarel•lo), varietat tradicional d'Alella, van plantar una gran diversitat de varietats, entre d'altres, l'oblidada Mataró, que no s'havia cultivat a Alella des dels temps de la fil·loxera. Es va construir el celler, reformar la masia i incorporar les vinyes de més de 50 anys que ja estaven en producció.

L'any 2001 ja estaven a punt per elaborar els primers vins, fruit de les 6 hectàrees disposades en terrasses i costers. Des d'aleshores s'han adquirit i condicionat un total de 17 hectàrees, situades a una altitud d'entre 150 i 250 metres sobre el nivell del mar.
Des del seu inici, tota la producció ha estat ecològica certificada, sense l'ús d'herbicides, ni pesticides, i mantenint una biodiversitat i ecosistema equilibrats. S'utilitzen tècniques ancestrals, com l'adob en verd i el compost orgànic. La verema és manual, i té una durada d'aproximadament dos mesos, buscant el moment òptim per a cada varietat mitjançant rigorosos controls de maduració.

Actualment Alta Alella ha arribat al seu punt de màxima maduresa a nivell de finca, apostant per l'enoturisme amb la construcció d'un centre de recepció de visites perquè els amants del vi i el cava puguin degustar tots els productes mentre gaudeixen d'unes magnífiques vistes del Mar Mediterrani en un entorn vitícola singular.

CELLER DE LES AUS, el celler de vins radicals d’Alta Alella • Cava Privat.

La família Pujol-Busquets Guillén reforça la seva aposta per l’ecologia amb l’objectiu d’aconseguir vins naturals de qualitat sense utilitzar sulfurós i inaugura un celler basat en el coneixement i en l’experiència acumulats al llarg de quatre dècades dedicades al vi.

L’arquitecte Alfons Soldevila, encarregat del projecte, destaca “l’ombra i el silenci” com els principals factors d’aquest nou celler, construït a partir de material reciclat i integrat al seu entorn, el Parc Natural de la Serralada de Marina i el Mediterrani.
A partir d’aquesta verema, s’hi elaboraran els vins que reben el nom de les aus que habiten el parc: Bruant, Capsigrany, Merla, Tallarol i Puput.

Visites:

Horari: tots els dies de 10:00 - 20:00
Idiomes: Català, Castellà, Anglès, Francès, Italià. Visites disponibles també en alemany & rus amb reserva prèvia i cost addicional
Preu aproximat: 15 € / 30 €

• Visita 3 degustacions: passejada entre vinyes, visita del celler i degustació de 3 vins/caves.

• Visita 6 degustacions: passejada entre vinyes, visita del celler i degustació de 6 vins/caves.

• Visita 4x4: Excursió per les vinyes amb 4x4, visita del celler i degustació de 3 o 6 vins/caves.

Altres propostes enoturístiques:

Consulteu les activitats enoturístiques que ofereix el celler a continuació a Enllaços relacionats o bé a l'apartat Enoturisme DO Alella

0

Enllaços relacionats:

La denominació d’origen (DO) Alella és reconeguda per la qualitat dels vins blancs, tant monovarietals com resultants de cupatges. La varietat de raïm més característica de la DO Alella és la pansa blanca, tot...

 • Passejada entre vinyes que servirà per donar a conèixer la viticultura ecològica
 • Visita del celler amb explicacions de les tècniques d’elaboració i processos de vinificació
 • Degustació comentada de 6...
 • Excursió en 4×4 per les vinyes
 • Visita del celler i la Cava Nova
 • Degustació d’un Pica-Pica d’AlturA en un dels nostres espais amb vistes a les vinyes & mar
 • Presentació dels vins per un...
 • Tour en helicòpter per admirar des del cel el Mediterrani, el port del Masnou, i les vinyes & finca d’Alta Alella
 • Excursió en 4×4 per les vinyes
 • Visita del celler i la Cava Nova
 • Degustació d...

Una pausa per connectar-se amb si mateix, una aproximació a una disciplina mil·lenària.

Passejada per les vinyes que servirà per donar a conèixer l’agricultura ecològica.

Taller de ioga a un lloc privilegiat, la...

Taller de cuina gourmet animat per Stéphane Poussardin, chef privat

La passió del Xef: llibertat & creativitat, experimentar, transformar, provar, degustar, sentir i veure…

 • Passejada per les vinyes i...

El VI ÉS CULTURA

Alta Alella vol incorporar un nou sentit a l’acte del tast del vi. En família, busquem els gustos, les textures, les aromes… en la creativitat artística!

Mentre els pares i mares fan una...

El VI ÉS CULTURA – Alta Alella vol incoporar un nou sentit a l’acte del tast del vi.

En família, busquem els gustos, les textures, les aromes… en el ritme de les paraules.
Mentre els pares i les mares fan una...

Comparteix