Restaurant Tresmacarrons

Restaurant Tresmacarrons

El Masnou
Tresmacarrons
Avda. del Maresme, 21
El Masnou
Tel: 935 409 266
www.tresmacarrons.com

El Tresmacarrons és un dels restaurants que forma part de Sabors de Mar i de Munt i s'està distingit amb el Compromís per a la sostenibilitat turística Biosphere.
La cuina del Tresmacarrons
El restaurant Tresmacarrons, des del Masnou, proposa una cuina catalana actualitzada i de temporada que ha estat reconeguda amb una estrella Michelin. Al capdavant del projecte, Miquel Aldana, que selecciona amb cura els millors ingredients del territori per donar forma a una carta que varia en funció de l’estació i que incorpora l’essència del Maresme. 

Què destacaria de la gastronomia del Maresme?
Fem els nostres plats amb productes com la gamba i el peix, tot i que és complicat: la llotja de Montgat és testimonial perquè té pocs pescadors i captures.  D’aquí, a vegades, cuinem amb llagostí i lloritos. El port d’Arenys ens va molt bé, perquè és potent.
 
D’altres productes de la terra, com la maduixa, hem optat per impulsar un petit cultiu amb en Marc Pruna, en una finca que té llogada a Argentona, perquè em costava molt, però amb el confinament hem perdut moltes plantes. Hi tornarem! L’experiència demostra que conreem maduixes que quan es serveixen estan molt madures, al seu punt màxim, un plaer organolèptic pel client.
 
Destacaria també d’altres productes de temporada de les hortes que hi ha al Maresme, com les albergínies i els tomàquets. El tema de la distribució és molt complicat pels petits productors, que fan una feina que es paga poc i és molt dura. Cal reivindicar tota la nostra horta, a més del pèsol que és molt conegut, parlar també de tomàquets, maduixes, faves... s’hi fa de tot, no només els productes que tenen més anomenada. Hi ha uns pocs productes més coneguts i és una sort, però també un estigma per a la resta, que també són excepcionals. A més, s’ha de donar una empenta als agricultors d’aquí!
 
Un consell per cuinar.
L’essència de la cuina no és la creativitat sinó la proporció. Dominar aspectes com la proporció permeten cuinar bé, que després sigui molt fàcil. Detalls com el punt de sal, per exemple. Primer s’han de dominar les proporcions i fer les coses ben fetes i després ve la creativitat.

Per conèixer més a fons el restaurant TRESMACARRONS, llegiu l'entrevista completa GASTRONOMIA SOSTENIBLE AL MARESME
NO
Comparteix