Xiringuito Banys Tarridas

Xiringuito Banys Tarridas

Sant Pol de Mar
c. La Riera.
Tel. 615 419 386.

El xiginguito BANYS TARRIDAS és un dels restaurants que forma part de Sabors de Mar i de Munt i s'està distingit amb el Compromís per a la sostenibilitat turística Biosphere.
 
Quines són les especialitats del seu restaurant?
Jo vinc del món de la pesca. La meva família, mirant vuit generacions enrere, són pescadors la majoria. El meu rebesavi va obrir el ‘xiringuito’ i el 2012 va haver-hi el relleu generacional, vam incloure el peix que pescàvem i el menú sense gluten. Tota la meva vida ha estat vinculada a la pesca: fa uns anys em van escollir per participar en la reforma política pesquera europea i també es va crear una associació de pescadors artesanals. Aquestes activitats em van fer veure aspectes del medi ambient i solidaris que vaig voler promoure en el restaurant. D’altra banda, el meu germà va decidir plegar del ‘xiringuito’ i la meva dona, la Lucía, es va quedar les seves participacions. Un negoci, ‘xiringuito’ i restaurant, penja de l’altre. Les nostres especialitats són el peix de mercat, els vins, la verdura, la paella i la fideuà, productes de proximitat. Treballem amb fins a 60 espècies de peix a l’any, pescat de Blanes a Arenys. Proposem plats amb peix de temporada a la carta, personalitzats, especialitzats, amb el peix salvatge que tenim a la costa. I a partir d’aquí elaborem també d’altres propostes amb el peix, com les croquetes. De fet, hem creat plats sense ser del món de la gastronomia, per sensibilitat. Coses diferents del que fa la resta. I no ens costen gen de fer-ho!
 
Què destacaria de la gastronomia del Maresme?
El peix per descomptat, qualsevol tipus de peix. També les fruites i les verdures. I els vins d’Alella, que incideixen en el lloc on vivim i en els productes de mar, perquè tenen un punt de salat, lligat amb el litoral, amb molta influència marinada, recordant-nos la salmorra, com si obríssim un pot d’anxoves. Cal buscar el màxim de proximitat, treballar amb productes de la terra, propostes com mousse de maduixots o sorell marinat amb maduixes i ceba tendra, per exemple. També destacaria que cal tenir cura amb la sal per potenciar el sabor del producte. I que a partir dels productes de proximitat també es pot ser innovador. Nosaltres hem encarregat diverses classes de pa diferents: de nous, ceba, fruit secs, pansa... sense gluten. Tenim, també, un menú sense gluten per a tothom i la gràcia està en què la gent no noti la diferència en el gust.
 
Un consell per cuinar.
Cuinar amb ‘carinyo’. Amb això és suficient!

Per conèixer més a fons del xiringuito BANYS TARRIDAS, llegiu l'entrevista completa GASTRONOMIA SOSTENIBLE AL MARESME
NO
Comparteix