Per no perdre's

Per no perdre's

Caldes d'Estrac
PRINCIPALS FESTES I FIRES
 
Març - Abril:
La Pesolada

Setembre:
Festa Major de la Mare de Déu del Remei

Desembre:
Festa Petita en honor a Santa Llúcia
 
 
JORNADES GASTRONÒMIQUES
 
Jornades gastronòmiques del Pèsol “La Pesolada” (març – abril)

 

MERCATS

Mercat de marxants > divendres


LLOCS PER VISITAR
 
Fundació Palau. Picasso a Caldes > La presència de Pablo Picasso (1881 – 1973) a Caldes es situa a la Fundació Palau (inaugurada el mes de maig de l’any 2003) un equipament cultural de primer nivell que mostra el públic el recull pictòric i escultòric de Josep Palau i Fabre (1917 – 2008), conjuntament amb la seva biblioteca privada. Situada en un edifici de la Riera, al centre de la població, al segon pis s’hi exposa de forma permanent el recull de l’artista que més fascinava a Palau i Fabre i de qui va ser-ne el biògraf: Picasso. Es tracta d’un recull d’obres adquirides pel poeta i, en alguns casos, donades per Picasso personalment.
 
Casa Ugalde > Declarada Bé Cultural d’Interès Nacional pel seu valor arquitectònic, és un dels elements patrimonials més importants del poble.
 
Passeig dels Anglesos > s’hi afegeixen les cases modernistes i noucentistes del passeig dels Anglesos, al front marítim de Caldes.  
 
 
 
ESPAIS NATURALS
 
Parcs
 
Can Muntanyà > L’any 1987 es va inaugurar el parc de Can Muntanyà, un impressionant jardí que s’enfila pel turó que tanca Caldes d’Estrac pel nord. A més de quatre llacs, l’espai és ple de mimoses, lliris, farigola, romaní, eucaliptus, llimoners, tarongers, moreres, xiprers i una bona mata de pins darrera dels quals el poble es dilueix en el terme municipal d’Arenys de Mar.

Maragall > És l’altre parc del municipi, està dedicat a la figura del poeta Joan Maragall (1860 – 1911) per la seva vinculació amb Caldes, on a partir de la primavera de l’any 1901 venia per realitzar cures balneàries per tal de pal·liar les seves afeccions. Caldes és present en bona part de la seva obra, amb contínues referències al municipi.

 
Platges
 
Platges urbanes de sorra fina. L’abrigall de pedra de la punta de l’hotel Colón serpara en dos, en direcció Barcelona hi ha la platja dels Tres Micos o el passeig dels Anglesos, mentre que en direcció a França hi ha la Platja del Kalima.
 
 
 
Les aigües termals
 
Caldes d’Estrac, vila termal de la Costa de Barcelona – Maresme, compta amb els Banys termals, únics de tot Catalunya que són de titularitat pública.
Les aigües que emergeixen del municipi provenen d’una galeria subterrània a una temperatura de 38º. Per la seva composició i classificació són aigües mesotermals, bicarbonatades, clorurades sòdiques, hipotòniques, de mineralització mitjana i de duresa molt tova indicades per afeccions reumàtiques o artrosi, afeccions respiratòries, afeccions de l’aparell locomotor i seqüeles de traumatismes osteoarticularrs, calculosis úriques i oxàliques; i inflamacions cròniques en vies urinàries.
 
 
 
RUTES TURÍSTIQUES
 
Perla de poetes. Ruta literària > La ruta literària és un itinerari turístic i cultural autoguiat que compta amb referències a les figures literàries que van passar pel municipi, Joan Maragall, Apel·les Mestres i Jacint Verdaguer, a més de Josep Palau i Fabre. A través d'aquest recorregut s'ofereix la possibilitat de descobrir el lligam d'aquests literats a la nostra vila tot passejant pels carrers de Caldes, descobrint interessants edificis, personatges, històries i llegendes.
 
Itinerari turístic i cultural autoguiat: Caldes, poetes, personatges i llegendes > La poesia, la cultura, les llegendes, la gastronomia, el termalisme i molt més es donen la mà a Caldes d’Estrac. Caldes, vila marítima, petita i acollidora, pionera a l’estiueig, convida a fer un atractiu itinerari autoguiat. El recorregut està dissenyat en dues direccions: un cap al nucli urbà orientat cap a muntanya i l’altre cap a la zona d’estiueig de la façana marítima, per donar a conèixer els racons més emblemàtics de Caldes, aquells indrets més importants de la història i de la cultura. La ruta està senyalitzada en 14 punts, indicats per un faristol que informa sobre l’indret.

 
NO

Contingut relacionat

Diumenge 17 de juliol de 2022 a les 12 h.
 
Visita guiada a l’exposició i, tot seguit, vermut per a tots els...
Fundació Palau
A les 11.30 h

‘Signes i escriptures’ és una exposició col·lectiva produïda per la Fundació Suñol que pretén emfatitzar el...
Fundació Palau
A les 11.30 h

‘Signes i escriptures’ és una exposició col·lectiva produïda per la Fundació Suñol que pretén emfatitzar el...
Arxiu Fundació Palau
A les 11 h

En motiu del Dia...

Pàgines

Comparteix