Per no perdre's

Per no perdre's

Canet de Mar
PRINCIPALS FESTES I FIRES
 
Gener                   
Cavalcada de Reis
Festa dels Tres Tombs
 
Febrer                      
Rues de Carnaval
 
Abril                    
Diada de Sant Jordi
 
Abril – Maig    
Jornades gastronòmiques de la maduixa de la Vallalta
Mostra d’Entitats
 
Maig                     
Aplec de la Creu de Pedracastell
Marxa popular
 
Juny
Re-percussió per l’Odèon (activitats de percussió)
Festa Major Sant Pere i Sant Pau
Musclada popular
Nit Màgica
Cantada d’havaneres
Trobada de Gegants
 
Juliol   
Passejada Nocturna per la història de Canet
Concurs de Pintura Golfa

Setembre 
Festes de la Mare de Déu de la Misericòrdia
Fira Mercat Modernista 

Novembre      
Venda de castanyes pels carrers del poble
 
Desembre   
Fira de Santa Llúcia
 
 
 
JORNADES GASTRONÒMIQUES
Jornades gastronòmiques de la maduixa de la Vallalta (abril – maig)
 
 
FIRES I MERCATS
 
FIRA MERCAT MODERNISTA
La Fira Modernista de Canet és una interessant experiència turística i cultural que permet als visitants i als canetencs, viatjar en el temps per reviure durant un cap de setmana de setembre, el Canet de fa cent anys.
El llegat modernista és un dels principals atractius patrimonials i culturals de Canet, sent el seu màxim exponent el genial arquitecte Lluís Domènech i Montaner.
La Fira Modernista és una iniciativa promoguda per l'Ajuntament i l’Associació de Botiguers i Comerciants de Canet, i compta amb la col·laboració d'entitats, associacions, institucions, empreses i establiments del municipi.
Cada any al setembre, ens permet vestir el centre històric d'elements, ambient i figuració completament del segle passat. Donem vida a la població de fa un segle, els carrers es vesteixen de festa, i s'omplen de tota mena d'activitats, amb demostracions d’oficis, artesania, teatralitzacions, música, exposicions, rutes culturals, visites guiades pel patrimoni arquitectònic, espectacles i tallers per infants, animació i cercaviles, comerç al carrer, pintura,  sardanes, gegants, que ens permet reviure l'ambient, els costums, els vestits i l’esperit dels anys del modernisme.
 
FIRA D’ARTESANIA
El primer cap de setmana de cada mes (dissabte i diumenge) es celebra la fira d’artesania a la Plaça Universitat on es poden trobar productes i articles artesans, de regal i alimentació.
 
MERCAT D’INTERCANVI I VENDA DE 2A MÀ
Es realitza un cop cada estació de l’any (gener, abril, juliol i octubre) de 10h a 14h a la Plaça Universitat. El mercat facilita l’intercanvi de joguines, jocs, contes, llibres o objectes de real que no ens fan servei.
 
TROBADES D’INTERCANVI DE PLAQUES DE CAVA
Coincideix temporal i físicament amb el Mercat d’Intercanvi i Venda de 2a mà. A cada trobada es presenta una pirula de la col·lecció Arquitectes i Edificis Modernistes del nostre municipi. Tot comprador és obsequiat amb una placa i cava gentilesa d’Albert Oliva i El Celler Vell.
 
PLAÇA MERCAT
Ubicat al vell mig de la població, a la Riera Buscarons, en un edifici construït el 1932, hi trobem parades de tot tipus d’aliments, especialment fresc, com fruites i verdures, carn i peix.
 
MERCAT SETMANAL
Tots els dimecres al matí
 

 
ESPAIS NATURALS
 
Platges i Passeig Marítim 
afegir en el text existent que ens vàreu enviar el següent text:

La platja de Canet ofereix diversos serveis, com dutxes, lavabos públics, passarel·les, accessos per cadira de rodes, lloc de socors, canal d’entrada i sortida d’embarcacions, vehicle de salvament,...
 
El Passeig Marítim recorre la façana litoral enllaçant amb la població veïna d’Arenys de Mar. Les palmeres i la vegetació mediterrània el converteixen en un espai agradable per passejar a peu o en bicicleta, gaudir de la zona infantil, del circuit d’exercici físic i el de salut o espai lúdic per a la gent gran. Durant tot l’any s’ofereix servei de restauració que durant els mesos d’estiu s’amplia amb la presència de guinguetes “xiringuitos”.
 
 
NO

Contingut relacionat

La història de l’actual Casa museu s’inicia quan, al 1875, Lluís Domènech i Montaner es casa amb Maria Roura, instant en el qual, la ...
El circuit consta d'una passejada exterior pel centre històric modernista de Canet de Mar, comentada. S'inicia vora el mar, al final de la riera Sant...
Voleu conèixer la vessant més personal de Lluís Domènech i Montaner i la seva família?

En aquesta divertida visita, la seva esposa, la...
Una autèntica experiència per gaudir dels colors i la llum del Modernisme a través dels vitralls.

...
En aquesta visita ens endinsarem en la història de la casa familiar dels Domènech Roura a través d’imatges que contextualitzaran l’època en què la...

Pàgines

Comparteix