Per no perdre's

Per no perdre's

Montgat
PRINCIPALS FESTES I FIRES
 
Gener:
Cavalcada de Reis

Febrer:
Carnestoltes

Febrer-març:
Jornades de la dona

Abril:
Festa Major de Sant Jordi

Maig:
Festa del joc i de l’esport

Juny:
Festival de circ Curtcirckit
Festa Major de Sant Joan

Juliol:
Festa Cara al Mar (Verge del Carme)

Setembre:
Diada Nacional de Catalunya (11 Setembre)

Octubre:
Castanyada

Desembre:
Fira Nadal
Festa de Cap d’Any
 
 
JORNADES GASTRONÒMIQUES
 

Jornades gastronòmiques del Vi DO Alella (març)
Jornades gastronòmiques del Peix i Marisc (juny - juliol)
 
MERCATS
 
Mercat de marxants > dimecres
Mercat Ecològic i Artesanal > tercer dissabte de mes
 
 
LLOCS PER VISITAR 
 
Ermita de Sant Martí > Data del segle XI. A l’interior de l’església hi podem admirar dues remarcables obres de l’artista badaloní Doménec Giró.
 
Casc Antic > és el barri de pescadors. Té el seu origen com a nucli urbà al segle XVIII. Hi destaca l’església de Sant Joan, iniciada el 1816, amb el seu campanar i el rellotge de quatre cares que donava l’hora als caminants del Camí Ral. La entranyable plaça de Sant Joan és el cor del barri, el punt de trobada de tots els veïns.
 
Passeig marítim > uneix els pobles de la costa, des de Badalona fins a Vilassar de Mar. Just davant de ‘la kaleta’ dels surfistes s’hi troba el monument ’11 de Setembre’ en commemoració al setge i als drets perduts d’un poble. Més endavant, al barri de Sant Joan, hi trobem el Pòsit de Pescadors Verge del Carme; la subhasta de peix es celebra cada dia, de dilluns a divendres, a les 13 hores.
 
Torre de Guaita de Ca l’Alsina > és l’edificació més antiga del municipi, solament després de l’Ermita de Sant Martí. Construïda al segle XVI, està composta per planta baixa, dos pisos alts i terrats. Fou edificada com a torre de defensa de la masia de Ca n’Alsina, enderrocada a finals del segle XX.
 
Túnel de del tren > Fou el primer túnel ferroviari perforat a l’Estat Espanyol. L’any 1848 el mataroní, Miquel Biada i Bunyol, promocionar la construcció de la línea de ferrocarril que unia Barcelona amb Mataró.
 
Plaça de les Mallorquines > es troba just davant de l’estació de tren de Montgat, la qual encara avui en dia manté l’estil original. A la plaça s’hi ubica l’escultura Mediterrània, obra de l’artista montgatí Àlvar Sunol, amb un pretès contingut sobre la Catalunya Mediterrània i sobre el poble de Montgat. En aquesta plaça s’hi celebra cada dimecres el mercat setmanal de marxants.
 
 
 
 
ESPAIS NATURALS
 
 
Platges
 
Platja de la Morera
Platja de Sant Joan
Platja Monsolís
 
Parcs 
Parc del Turonet > El Parc del Turonet té una extensió de 11.000m2. Es troba ubicat al barri del Turó del Mar, essent un excel·lent mirador de la costa del Maresme i el Barcelonès. Antigament, aquest parc formava part de l'antiga finca de Can Ribas. Actualment, el parc, totalment remodelat respectant la vegetació original, té diversos espais diferenciats que en faciliten l'ús, miradors, plataforma per poder fer actes culturals o festius, zones de gespa amb espais de descans i lectura, i un circuit esportiu.
És un espai verd molt adequat per gaudir de les bones vistes, descansar i relaxar-se del soroll de la ciutat. Molt recomanable per anar-hi amb nens petits per ser un espai acotat i molt tranquil.
Parc del Tramvia > És un Parc molt gran i obert que ofereix bones vistes de l'entorn, on s'hi pot practicar esport, bàsquet, futbol, patinatge i skate,... també disposa d'una zona de jocs infantils acotada i adaptada pels més petits, i mobiliari per fer exercici la gent gran.
Parc de les Bateries > Al tractar-se d'un dels punts més alts del municipi, el Parc de les Bateries destaca per les seves magnifiques vistes panoràmiques sobre la costa, tan del Barcelonès com del Maresme, de la serralada litoral i tot l'entorn. Es caracteritza per una gran esplanada a on encara hi ha restes dels canons de les antigues bateries militars, datats del 1912-1918.
Parc de la Riera d’en Font > L'espai verd l'esplanada ombrívola i humida que ocupa part del Parc de la Riera d'en Font és molt adequat pels dies de calor forta d'estiu. Ubicat al costat del tram final de la Riera d'en Font, entre els barris de Sant Joan, Turó del Mar, i Pla de Montgat.
 
RUTES TURÍSTIQUES

 
Ruta marítima > passejada pel passeig marítim i pel casc antic de Sant Joan ‘barri dels pescadors’, visita a l’església de Sant Joan, el pòsit de pescadors (a les 13h subhasta del peix), la torre de guaita i el turó de Montgat (primer túnel ferroviari perforat a l’Estat Espanyol). Acabem el dia a la ‘kaleta’ dels surfistes gaudint de la posta de sol.
 
Ruta interior > iniciem la ruta a l’Ermita de Sant Martí, travessem el parc del tramvia i arribem al parc mirador de les Bateries. Al cim d’aquet turó, on s’hi assentaven les instal·lacions militars, encara hi resten un parell de canons.
 


 
NO

Contingut relacionat

Comparteix