Per no perdre's

Per no perdre's

Sant Iscle de Vallalta
PRINCIPALS FESTES I FIRES
 
Maig:
Diada de la maduixa i el vi
Setmana santa
Dissabte i diumenge: caramelles pels carrers i disseminat. Cantaires de Sant Iscle

Juny:
Festa de votada

Agost:
Festa Major
Cantada d’Havaneres
Aplec de la salut

Setembre:
Onze de setembre

Octubre:
Festa del bolet
Castanyada popular

Desembre:
A l'entorn del 15 cantada Nadal cantaires. Missa Gall amb cantaires i reis amb patinatge artístic
 
 
JORNADES GASTRONÒMIQUES
 
Jornades gastronòmiques de la maduixa de la Vallalta al Maresme
Jornades gastronòmiques de la cuina del bolet
 
MERCATS
 
Mercat de marxants > dijous
 
 
LLOCS PER VISITAR
 
Església Parroquial > Del segle XIX, amb un bonic altar major, torre quadrada i alguna volta del romànic primitiu. El primer document escrit que es conserva sobre el poble és el de la consagració de l’església a finals del segle XI.
El 14 d’octubre del 1090 el Bisbe de Girona, Berenguer Guifré, consagrà l’església parroquial de Sant Iscle. Tot i pertànyer a la província de Barcelona, eclesiàsticament el nostre municipi està adherit al Bisbat de Girona.

Ermita de la Salut > L’ermita de la Salut es va bastir en compliment d’una promesa que havien fet els amos del mas Santa Victoria (l’actual Can Vila) per aconseguir el guariment de la seva filla. L’any 1885 es va celebrar la primera missa en aquesta ermita. Des de llavors que el darrer diumenge d’agost s’hi celebra la Festa de la Salut.
 
Plaça de les Basses > Està situada al centre del poble i hi trobarem diferents elements lúdics infantils.
 
Plaça 11 de setembre > Inaugurada l’any 2004 està situada en el centre del poble.
 

ESPAIS NATURALS

Dones d’aigua > Indret màgic a poca distancia del poble on hi podem trobar el Casalot de Ca l’Oller, el Salt de les dones d’aigua, el llac i l’entorn ombrívol per a assaborir llegendes.
 
Parc dels vegetals >Inaugurat el 2008 és un ampli espai en un extrem del nucli urbà, a la vora de la riera i envoltat de natura. S'hi celebren les diades de la maduixa i el bolet
Mirador de Font Montnegre: Davant de l'hotel (ara abandonat) en l'urbanització del mateix nom, enfilada a la muntanya i amb grans vistes sobre el Maresme.
La riera de Can Palau: es pot seguir el seu curs per un camí lateral que es troba entrant per la urbanització de Can Ginebra. Territori ferèstec però assequible. Es pot plantejar com una ruta.


 
NO

Contingut relacionat

24a Festa del Bolet a Sant Iscle de Vallalta
Del 29 d'octubre al 27 de novembre tenen lloc les Jornades Gastronòmiques del Bolet al municipi de Sant Iscle de Vallalta.
Durant aquests dies...
La festa major de Sant Iscle de Vallalta tindrà lloc els dies 29, 30 i 31 de Juliol amb una gran varietat d'actes i activitats per a tots.
...
Horari:
Dissabte 16 de 18:00 a 22:00
Diumenge 17 de 11:00 a 14:00 i de 17:00 a 19:00

...
Exposicions, tapes, bar, tallers i molt més 
Horari: a partir de les 18:00h 
A continuació trobareu un recull dels esdeveniments relacionats amb les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa al Maresme:
  • ...

Pàgines

Comparteix