Per no perdre's

Per no perdre's

Teià
PRINCIPALS FESTES I FIRES
 
Maig:
Fira de Sant Ponç

Octubre:
Fira del Bolet

Novembre:
Festa Major de Sant Matí
  
 
JORNADES GASTRONÒMIQUES
 
Jornades gastronòmiques de la cuina del bolet
Jornades gastronòmiques del Vi Do Alella
 
MERCATS
 
Mercat municipal > de dilluns a dissabte
Mercat de marxants > dilluns
 
 
LLOCS PER VISITAR
Parc Arqueològic Cella Vinaria > Al Parc arqueològic Cella Vinaria de Teià podràs conèixer un celler d'època romana i descobrir el sistema de producció, comercialització i consum del vi en època antiga.
A partir de l‘arqueologia experimental i la reconstrucció volumètrica de premses i dipòsits observarem la importància de la producció i consum de vi al món Mediterrani ara fa 2000 anys.
El Centre d'Acollida Turística (CAT) ofereix un espai temàtic dedicat a la romanització a Catalunya, l'espai de degustació i la botiga de productes locals, que, sumats a la visita a la vinya experimental, ens permetran assaborir aquest innovador complex arqueològic.
Església Parroquial de Sant Martí > La construcció de l'edifici parroquial actual es va iniciar el 1574 i substitueix l'edifici primitiu (ja restaurat als segles XIV-XV).
Refugi de la Ferreria del Vedat > Es tracta de l'antiga ferreria d'una pedrera. Aquí es reparaven les eines que feien servir els picapedrers per extreure la roca. Si ens hi fixem, al costat del refugi encara podem veure marques a la roca. La vista, des d'aquest punt, arriba, més enllà del primer terme de Teià, fins a la ciutat de Barcelona. En aquest refugi hi ha taules i bancs de fusta de lliure accés, i es pot sol·licitar autorització per pernoctar-hi a l'Agrupació de Defensa Forestal de Teià.
Casa Municipal de Cultura La Unió > A traves d'informacions verbals gravades d'un antic president de la societat hem pogut saber que el nom de "La Unió" prové de la fusió de tres germandats de socors mutus. Aquestes som: Sant Roc, Sant Lluis i l'Aliança del Masnou.
Les finalitats de la Societat eren el mutualisme i l'esbarjo (cafè, teatre, ball, caramelles, etc.).
Fons Antoni Batllori Jofré > Biografia i obra d'Antoni Batllori Jofré.
Reproducció de l'estudi d'Antoni Batllori Jofré
El FONS BATLLORI JOFRÉ neix el setembre de l'any 2003 com a resultat de l'acord entre la família del dibuixant (que fa donació al poble de Teià de l'estudi i del conjunt de la seva obra) i l'ajuntament de Teià, que, com a representant del poble, es compromet a conservar i divulgar aquest llegat.
 
 
ESPAIS NATURALS
 
Turons d’en Baldiri (427 m.) Aquest no és de Teià i el d’en Lladó (493 m.) > manca informació
 
 
Parc de Can Godó >
 
Can Godó (finals s.XIX).- L'antiga masia havia estat de Sebastià Dalmau (1682 -1762, fou un militar austrocista que destacà en la Guerra de la Successió de 1714. 
 

RUTES TURÍSTIQUES
  
Cultura
 
Pel paisatge urbà de Teià > Breu descripció: Pretén diferenciar les cases de carrer, les masies convertides en cases de carrer, les masies de pagès i les grans cases d’estiueig.
 
Recorregut:
Casa Municipal de Cultura La Unió
Torre dels Gegants
Can Godó
Can Casassa
Can Barrera
Casa Pol
Cementiri
Cal Bastec
Mercat Municipal
Casa Bru
Carrer Ebre
Pl. St. Martí
Cal Terçó
Can Torrents
L’Església
L’Ajuntament
La Palma
 
 
Senderisme
 
Els paisatges naturals de Teià > L’objectiu d’aquesta ruta és veure l’evolució del poble, l’explotació de les seves pedreres, les parets seques per conreus, les diverses formes de recuperació del bosc cremat, la presència de l’aigua al bosc. Tot aquest recorregut es fa dins l’espai protegit de la Conreria, Sant Mateu i Cellecs
 
Recorregut:
 
Casa Municipal de Cultura “La Unió”
El Molí
El Sagrat Cor
La font de les Perdius
El refugi de la Ferreria del Vedat
Rocs d’en Flores
La font del Pericó d’en Canal
Roca de Cavall
 
 
Ruta del Vedat Aquest itinerari circular és una ocasió excel.lent per conèixer millor l’entorn del poble de Teià a través de l’observació de les seves pedreres ,els conreus,les fonts...
 
Recorregut:
 
Casa Municipal de Cultura La Unió
Molí Fariner
Sagrat Cor
El refugi de la Ferreria del Vedat
Roc d’en Flores
 
NO

Contingut relacionat

Aquesta història és representada per l'arqueòleg Narcís Vallformosa i l'Epictet, l'esclau lliure que va treballar les terres del Celler Romà, els...
Taller familiar en què farem els nostres propis aparells meteorològics per poder utilitzar-los a casa. D’aquesta manera podrem mesurar i veure de ben...
VISITA TEATRALITZADA AL CELLER ROMÀ DE VALLMORA
Voleu conèixer l'Epictet? L’esclau grec que treballava a la Cella Vinària t’explicarà en primera persona la feina que desenvolupava al celler romà i...
Cercatapes 2022

El dia de Sant Martí, els restaurants del poble oferiran de 20 a 23h un seguit de tastets especialment cuinats per a l’ocasió, maridats amb vi de...

Pàgines

Comparteix