Per no perdre's

Per no perdre's

Tiana
PRINCIPALS FESTES I FIRES
 
Març:
Tres Tombs

Maig:
Festival Tiana Antica

Juny:
Festa Major Petita
Sant Antoni

Juliol:
Cinema a la fresca
Sardanes a la fresca

Agost:
Estiu Jazz

Setembre:
Festa Major de Sant Cebrià

Novembre:
Mostra de teatre
 Fira de segona mà i artesania
 
 
JORNADES GASTRONÒMIQUES

Jornades gastronòmiques del vi DO Alella 
Jornades gastronòmiques del tomàquet del Maresme
Tast Tiana
Jornades gastronòmiques de la cuina del bolet
 
 
 
MERCATS
 
Mercat de marxants > dimarts
 
 
LLOCS PER VISITAR
 
Ermita de l’alegria > 
 
Jaciment Arqueològic de Sentromà > 
 
Casa de la Punxa > 

Cartoixa de Montalegre > Un fet molt important de la història de Tiana i de la seva parròquia va tenir lloc al segle XV: la inauguració de la Cartoixa de Santa Maria de Montalegre.
El 16 de febrer de 1415 va quedar firmat el contracte de compra de l'ermita de Montalegre i el convent annex a l'ermita que havia estat de les monges canongesses de sant Agustí, que s'havien traslladat a Barcelona el 1362. Dos dies més tard, els cartoixans van comprar a la vídua Pujol, filla de la casa Sent-romà, el mas Rovira, en les terres del qual es va edificar el monestir situat a l'arrecerada vall.
Quedava, doncs, una part alta on hi havia l'antic cenobi i l'ermita, on es va habilitar la casa dels germans, que es va dir posteriorment Conreria, i als seus peus el lloc on es va edificar el claustre dels pares, és a dir, la Cartoixa pròpiament dita.
Del convent on havien estat les monges canongesses, tenim la primera referència de l'any 1192, data del primer document en què apareixen les anomenades germanes de Nostra Senyora de Montalegre. D'aquesta època és la llegenda de l'Arbre dels Nassos, amb el cavaller i la novícia, actualment símbols de Tiana convertits en gegants.

Racó de les rajoles > 
 
El Tramvia > 
 
 
ESPAIS NATURALS
 

Observatori Astronòmic de Tiana
Equipament construït amb la col·laboració del Consorci del Parc de la Serralada de Marina i de l'Ajuntament de Tiana i inaugurat el desembre de 2002, es troba situat a la zona del poliesportiu de Tiana. Aquest lloc gaudeix d'un cel fosc i, per tant, adient per a l'observació astronòmica.
L'edifici disposa, a més de l'observatori, de sala de reunions i conferències, taller, laboratori fotogràfic, biblioteca i una estació meteorològica.
Activitats: Observacions públiques Nit d´estels Informació sobre el
medi natural i itineraris de passejada.

Jardí Lola Anglada > Un dels racons més íntims del nostre poble i més acollidor. Un dels llocs per poder passejar seure i relaxar-se al mig de Tiana. Durant el més de juliol se celebra un cicle de música per a escoltar les nits de dijous.

Font de l’Alba > 


 
NO

Contingut relacionat

Tast per a descobrir una mostra de vins de Califòrnia, de les seves zones vinícoles i varietats més representatives. Un petit viatge per entendre el...
Famílies! Us apunteu a un berenar molt especial amb els i les peques?
El dia 4 faré un taller de mermelada de maduixa del Maresme  per a...
A les 11:00 h.
 

Passejarem per La Sentiu, la finca i el paratge de Tiana on hi ha les...

La sortida es fa a peu des de l'Oficina de Turisme d'Alella a Can Lleonart
Què diuen els ocells? Taller per aprendre i reconèixer el seu cant.
En aquest taller descobrireu com canten i aprendreu a reconèixer pel seu cant, els ocells dels boscos de Tiana, de la mà del biòleg, consultor...

Pàgines

Comparteix