Per no perdre's

Per no perdre's

Vilassar de Mar

PRINCIPALS FESTES I FIRES
 
Març:
Carnaval
Fira d’artesania

Març i setembre:
Fira fora estocs

Abril:
Sant Jordi

Maig
Fira d’Art del Maresme (1r. diumenge de maig)

Juny
Festa Major de Sant Joan

Juliol
Tastet d’Estiu

Octubre
Festival de titelles de Vilassar de Mar (Firobi)

Desembre
Fira de Nadal del nucli antic
 
Anys senars
Mostra de flor i planta al carrer “Vilassar, un mar de flors”
 
 
 
 
JORNADES GASTRONÒMIQUES
 
Jornades gastronòmiques del bolet i del pèsol al Maresme
 
 
MERCATS
 
Mercat municipal
Mercat de marxants > dijous
 
 
LLOCS PER VISITAR
 
Carrer de Sant Pau > Originàriament, la majoria de cases del poble tenien al seu davant, més enllà del carrer, un hort particular. En el cas del carrer de Sant Pau, quan es va rectificar el traçat de la carretera, a finals del segle XIX, aquest hort es va adossar a les façanes de les cases, la qual cosa va propiciar que molts habitatges fossin aterrats o condicionats com a residències estiuenques de famílies barcelonines benestants. Aquestes noves construccions, majoritàriament d'estil senyorial, es van construir seguint els estils modernista i noucentista a principis del segle XX.
 
Església de Sant Pau Baptista > El temple parroquial va ser consagrat el 1745, sota l'advocació de sant Joan Baptista. D'aquest primer temple només en resta la portalada, amb un relleu amb motiu pescador, i el campanar, de planta quadrada que esdevé octogonal als pisos superiors. La resta és obra de la reforma impulsada el 1939 sobre el projecte de l'arquitecte Josep Maria Ribas i Casas en els solars que abans ocupaven l'església i la rectoria i que culminà en la benedicció del nou temple el 1945.
 
Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Catalunya > És un mercat majorista de comercialització de flor i planta ornamental, integrat per un total de 478 socis i més de 5.000 compradors. Es realitzen visites guiades pel Mercat.
 
Museu Enric Monjo > El Museu Municipal de Vilassar de Mar - Museu Enric Monjo està situat a l'antic hostal, ubicat a l'antic camí ral de Barcelona a Mataró, i és documentat des de 1662. Reformat el 1762, acollí el primer Ajuntament de Vilassar de Mar entre 1785 i 1962. En l'actualitat, acull el Museu Monjo, un dels centres culturals més prestigiosos del Maresme, amb una exposició permanent d'obres de l'escultor Enric Monjo, nascut a Vilassar de Mar l'any 1895 i mort a Barcelona el 1976. Cal destacar els esgrafiats de 1902 de la façana lateral, que és el que resta de la decoració que ornava tota la façana, obra de l'arquitecte modernista local Eduard Ferrés i Puig.
 
Museu de la Marina > El Museu Municipal de Vilassar de Mar - Museu de la Marina, està especialitzat en història i etnografia i aplega les col·leccions que expliquen els orígens i bona part de la història del municipi. Es mostren diferents arts de pesca, instruments nàutics, codis de senyals al mar, s'explica la navegació transatlàntica, etc. També s'hi troba una exposició de la necròpolis romana de Vilassar procedent de l'excavació d'una seixantena de tombes trobades el 1999. El llagut Sant Ramon constitueix una extensió del Museu al mar.
 
Museu de la Mina Vella > És un antic molí hidràulic de principis del segle XIX que posa a l'abast de tothom la història d'una de les companyies d'aigua més antigues de l'Estat, Mina Vella, amb més de 150 anys d'història.

 
ESPAIS NATURALS
 
Platges
 
Vilassar de Mar, gaudeix de 3 platges de sorra fina.
 
Platja de Ponent
Platja de l’Astillero
Platja de l’Almadrava
 
 
RUTES TURÍSTIQUES
 
Cultural
 
www.vilassardemar.cat/coneix-vilassar/visita-guiada
 
Ruta autoguiada amb plànol municipal
 

0

Contingut relacionat

Diumenge 17 d'octubre a les 12 i les 13 h
Aforament limitat i...

Ca l'Eudald és la seu del Museu de la Mina Vella. Antic molí hidràulic construït el 1806, ha estat restaurat i condicionat com a museu. És obert...

La tradicional exposició col·lectiva de VilassART acollirà les obres presentades al concurs de pintura i ceràmica de Festa Major que es podrà...

L'exposició reviu la història, recuperació, restauració i les activitats del llaüt quillat Sant Ramon, construït al 1904 i actualment propietat de...

Vilassar de Mar celebrarà la Festa Major de Sant Joan del 23 al 27 de juny, una festa que s’ha adaptat, per fer-la segura, a la situació...

Pàgines

Comparteix