Parc de Can Muntanyà

Parc de Can Muntanyà

Caldes d'Estrac

Tel. 93 791 05 88
www.caldetes.cat

El Parc Muntanyà està situat a la falda sud del Puig Castellar. Caminant una mica, es pot accedir a les restes d'un antic poblat ibèric -el segon més important de la comarca després de Burriach- i al cim coronat per la Torre dels Encantats, una antiga fortificació de defensa molt emblemàtica per Caldes

El parc era antigament el jardí de la casa d'Adolfo Montañá, natural de Granollers que, en tornar de Cuba -al voltant del 1934- va comprar aquests terrenys al centre de Caldes per a construir-se una luxosa casa.

Aquest gran espai natural dins la vila és un indret adient pel passeig, esbarjo i tranquil·litat, envoltat de natura i d'un bell paisatge. La seva constant preservació i millora ha servit per garantir el desenvolupament equilibrat i harmònic de Caldes, tot mantenint i potenciant el seu ecosistema natural.

Gaudeix d'una gran diversitat d'espècies vegetals com ara mimoses i lliris, rosers i geranis; plantes medicinals, com la farigola, el romaní i l'eucaliptus; arbres fruiters, com tarongers i llimoners; avets, moreres i xipressos, per citar-ne alguns altres exemples, i sobretot pins.

Al llarg de la seva extensió s'hi poden trobar espais diferenciats de forma natural, una pèrgola amb vistes al mar que acull actes culturals i socials, una petita caseta de fusta i l'antiga masoveria, que serveix per fer-hi actitvitats i tallers.

Una ruta guiada pel parc permet descobrir la vegetació i l'extensió d'aquest emblemàtic espai natural de Caldes i gaudir de les espectaculars vistes del municipi i el seu entorn que s'ofereixen des d'aquest indret.

0
Comparteix