Teixim un tipi

diumenge 9 octubre 2022

Teixim un tipi

Mataró
12 h a Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró.
Activitat adreçada al públic familiar (recomanada a partir de 5 anys).

Aforament limitat a 15 persones

Més informació al 93 741 29 30 / educacultura@ajmataro.cat

Dins dels actes de commemoració de les Jornades Europees de PatrimoniOrganitza: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
 
Visita a Can Marfà per conèixer la història del gènere de punt a Mataró, com s'elaboraven els teixits i com era la vida dels treballadors de la fàbrica. Després d'aquest passeig per la història, teixirem en família. Una activitat artesanal d'allò més entretinguda. No us la perdeu!

Coneixerem la figura de l'amo o patró i de l'obrer o treballador d'una fàbrica tèxtil, i la feina que ambdós realitzaven. Posarem l'accent en el món obrer, en les dures condicions laborals dels treballadors. Veurem una bancada de confecció. Tot seguit, llegirem un poema de Miquel Martí i Pol, L'Elionor, i explicarem una història que ens parla d'una nena obrera que va créixer treballant en una fàbrica. Aquesta història reforçarà tot el que hem observat i sobre el que hem reflexionat anteriorment. 

Després, teixirem un tipi com els fills de la protagonista de la història. Un tipi ple de colors que podrem ubicar en el paisatge que decidim. El resultat final es relacionarà i compartirà amb el grup. Els treballs creatius podrem donar-los a l'equipament museístic o bé endur-nos-els a casa.
Comparteix