Per no perdre's

Per no perdre's

Alella
PRINCIPALS FESTES I FIRES
 
Gener Cavalcada de Reis
Febrer Carnestoltes
Cicle de jazz
Abril Espais de Poesia
Sant Jordi
Mini Trial Infantil
La Caminada dels Tres Pobles
Maig Cicle de músiques del món
Juny Aplec de l’arròs
Festa del joc i de l’esport
Jornades per a la Gent Gran
Sant Joan
Juliol Festival d’estiu
Juliols de la UB
Estiu jove
Agost Festa Major de Sant Feliu
Setembre Festa de la Verema
Octubre Correllengua
Premis Literaris d’Alella
Novembre Cicle de música clàssica
Jornades de Cooperació “Mirades al món”
Vídeo Jove
Desembre Fira de Nadal
Activitats de “La Marató” de TV3
Cros d’Alella 
MERCATS
Mercat municipal > de dimarts a dissabte
Mercat de marxants > divendres
 
 
QUÈ FER I QUÈ VISITAR?
A l’Oficina de Turisme d’Alella trobareu tota la informació de què fer i què visitar al nostre municipi. També és un Punt d’Informació del Parc de la Serralada Litoral, és a dir que aquí tenim tota la informació referent al Parc: sortides, itineraris, activitats, productes, etc.
 
 
ITINERARIS
 
Alella 1.000 anys d’història
Itinerari autoguiat de patrimoni arquitectònic que discorre pel centre urbà. Més informació del recorregut: www.alella.cat/turisme
 
L’empremta del Modernisme a Alella
Itinerari autoguiat de patrimoni arquitectònic vinculat al Modernisme i a l’empremta que va deixar Antoni Gaudí al municipi. Més informació del recorregut: www.alella.cat/turisme
 
De la vinya al celler romà
Itinerari autoguiat que permet veure la important tradició vitivinicultora del poble: vinyes, paisatge i celler d’època romana. Més informació del recorregut: www.alella.cat/turisme
 
 
 
VISITES GUIADES
 
L’Oficina de Turisme organitza mensualment visites guiades dels tres itineraris mencionats. Consulteu calendari, horaris i inscripcions a la nostra oficina.
 
 
VISITES A CELLERS
 
En un poble de tradició vinícola i ple de paisatges de vinyes no poden faltar les visites a cellers per conèixer els secrets del conreu, de l’elaboració i del tast. Per triar cellers i concertar visites podeu consultar la nostra web: www.alella.cat/turisme
 
 
LLOCS D’INTERÈS
 
Alella és un municipi de llarga història i el pas del temps es pot recordar passejant pels seus racons. Visiteu els següents llocs d’interès:
 
Mirador El Bosquet
A prop del centre urbà es troba el mirador del Bosquet, una pineda a la porta de la Vall de Rials que ofereix una estupenda vista de la Vall de Rials, del Masnou, d’Alella i, al fons, de la ciutat de Barcelona.
 
Mirador de Nou Pins
A la part alta del poble, tocant al Parc de la Serralada Litoral es troba el mirador de Nous Pins. És millor accedir-hi en cotxe fins al final de l’avinguda del Mil·lenari. Amb una visió de 360º podeu deixar anar la vista de Barcelona al Parc del Montegre i del Corredor, o de l’horitzó del mar fins a les entranyes del Parc de la Serralada Litoral.
 
Església de Sant Feliu > És una de les més antigues del Maresme. Apareix documentada per primera vegada l’any 993. La seva construcció evidencia el pas del temps i la convivència d’estils diferents. El cos central és de factura romànica i en ell destaquen arcs llombards. L’ampliació realitzada el 1454 ha deixat empremtes gòtiques i les reformes posteriors una façana renaixentista. El campanar ostenta tres campanes foses a Lima el 1772.
 
Campanar > El campanar, que reposa sobre la volta de la capella del Roser, consta de dos cossos. A l’inferior i primitiu s’hi conserven uns arquets de factura romànica, sota els quals hi ha tres finestrals on hi havia les campanes de l’antic cloquer, corresponent a la primera esglesiola romànica. L’altre cos és creu que va ser construït durant les obres del segle XV, ja que una campana que hi havia abans del 1936 portava la data del 1496.
Al cim de la torre un campanaret de ferro sosté les campanes del rellotge, les quals procedeixen de la casa que el virrei del Perú, Manuel Amat, tenia a Gràcia, i que foren foses a Lima l’any 1772; d’elles en parla el “Calaix de Sastre” del Baró de Maldà, nebot del virrei, d’aquesta manera:
“En lo mes de Agost del present any 1775 se ha collocat rellotge gran, a la Torre nova de Gracia del Excm. Sr. Dn. Manuel Amat; virrey del Perú mon oncle, havent vingut las 3 campanas, per mar desde Lima, ahont se han fet, las que arribaren al moll de Barcelona lo dia 10 de setembre; son dos per tocar los quarts, y una de major per las horas, en forma de címbalos o mitjas taronges; sent la de las horas de alguns 14 palms de circunferencia”.
 
Can Lleonart > D’origen medieval, va ser al segle XVII quan van adquirir el nom que conserva avui dia. Un segle més tard va dotar-se de la peculiar façana de cornisa ondulada i esgrafiats barrocs. Des de 1985 és propietat municipal i funciona com un actiu centre cultural. El seu interior va ser remodelat i reconvertit en equipament públic. És un dels edificis més emblemàtics del poble i exerceix com a porta d’entrada al nucli urbà. L’edifici acull també l’Oficina de Turisme. (www.canlleonart.com)
 
Can Magarola > Es tracta d’una de les masies més antigues d’Alella, doncs està documentada des de l’any 1359. Aleshores era coneguda com a mas Oller, però a partir de 1625, quan la va adquirir Pere Magarola, bisbe d’Elna, Vic i Lleida, va adoptar el nom que conserva actualment. És interessant per la seva arquitectura, per les vistes que ofereix i perquè ha conservat gairebé intactes elements com la cuina o el celler. (https://alella.cat/fitxa.php?id=314)
 
Can Manyé > Can Manyé és la reconversió d’una fàbrica tèxtil construïda l’any 1894 a la riera Coma Fosca i al bell mig del centre històric. Recuperada com a equipament municipal, avui dia és un espai cultural públic dedicat a la creació, producció i difusió de l’art, la cultura i el pensament contemporani. (www.canmanye.cat)
 
Ajuntament > El 1590 els síndics electes van comprar aquest solar per edificar la Casa del Comú. La dovella que es conserva a la porta principal data del 1591 i presenta la particularitat de mostra l’ala, símbol d’Alella, en posició invertida respecte de les posteriors interpretacions. Un misteri encara per resoldre. (www.alella.cat)
 
CENTRE ENOTURÍSTIC I ARQUEOLÒGIC DE VALLMORA DE TEIÀ, ALELLA I EL MASNOU
Es tracta d’un centre d’acollida turística que, a més de ser oficina de turisme, és un centre d’interpretació que explica la romanització a Catalunya i la importància dels vins laietans en aquella època. Al costat del CAT es pot visitar el Parc arqueològic Cella Vinaria, un celler del segle II aC. (www.vallmora.cat)
NO
Comparteix