Els ‘Esmorzars de forquilla’ del Maresme

divendres 4 setembre 2020

Els ‘Esmorzars de forquilla’ del Maresme

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha editat i difós un opuscle digital amb els ‘Esmorzars de forquilla’ que fan els restaurants del territori. En la tradició de la nostra terra, són uns àpats contundents, uns bons menjars que demanen ús de coberts, que es prenen des de primera hora del dia fins a mig matí.

Conscients de la necessitat de difondre la riquesa de l’hostaleria al Maresme, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ve realitzant permanentment activitats de divulgació de la gastronomia local. Si el passat mes d’agost s’incidia en els restaurants que tenen el Compromís per la sostenibilitat turística Biosphere, amb un seguit d’entrevistes als propietaris dels establiments, ara s’ha publicat i difós un opuscle digital que reuneix la proposta dels restaurants maresmencs que fan ‘Esmorzars de forquilla’.

En la tradició de la nostra terra, els ‘Esmorzars de forquilla’ són uns àpats contundents, uns bons menjars que demanen ús de coberts, que es prenen des de primera hora del dia fins a mig matí i ens poden deixar sense gana a l’hora de dinar. S’obren a moltes opcions, però vinculats a la nostra gastronomia es preparen amb botifarra i mongetes, cap i pota, fricandó, peus de porc, galtes, bacallà a la llauna, trinxat de la Cerdanya, bolets i pèsols, entre d’altres saboroses i energètiques propostes.

En els ‘Esmorzars de forquilla’ cal, com el seu nom indica, l’ús de la forquilla i també del ganivet. La beguda oficial és el vi ben fort, si pot ser en porró. I com no, el pa amb tomàquet amb els embotits, per arrodonir-ho tot plegat. Associem aquests esmorzars amb el lleure, els caps de setmana i els festius, les sortides en bicicleta o de senderisme, amb les trobades d’amics i quan fem una escapada en cotxe i en família. També amb les celebracions o reunions de negocis amb un caire informal. I precisament, el Maresme és una comarca amb destacats productes de la terra com els pèsols i les mongetes del ganxet, entre d'altres ingredients indispensables pels ‘Esmorzars de forquilla’.

Diversos restaurants de la comarca fan les seva propostes, en aquest sentit. Alguns, ja des de fa molts anys; d’altres, s’hi han incorporat recentment. Hi ha els que els ofereixen de manera tradicional i els que volen innovar. Per a tots els gustos!

L’opuscle digital ‘Esmorzars de forquilla’ reuneix les propostes del restaurant La Ribes (Cabrera de Mar), 23 Restaurant (Arenys de Mar), Restaurant Can Pujol (Tordera), Can Turu Braseria (Vilassar de Dalt), Restaurant Quatre Rellotges (Argentona), 9 Can Xandri (Canet de Mar) i El Molí (Canet de Mar). També s’inclou en la publicació un mapa per localitzar els establiments i poder gaudir així amb més facilitat dels seus saborosos àpats. És previst que s´hi vagin incorporant nous restaurants de la comarca.

La publicació es pot descarregar al web del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme: https://bit.ly/3lM2C3O
 

Comparteix