Connecta’t amb la tardor dels pobles ‘de mar’ i ‘de munt’ del Maresme

dimarts 27 octubre 2020

Connecta’t amb la tardor dels pobles ‘de mar’ i ‘de munt’ del Maresme

La tardor és l’estació de l’any en la qual cauen les fulles dels arbres i el canvi de temps convida a viure uns moments més íntims i familiars, de reconnexió amb la natura, que inicia el seu cicle de renovació després dels mesos estivals. Viu-la al Maresme, una comarca carregada de propostes aquesta època de l’any.
 

El Maresme entrellaça els municipis de mar i els de muntanya, oferint la possibilitat de passejar pels seus carrers i paratges, especialment durant aquesta època carregada de matisos i colors que es degraden amb el paisatge tardoral.
 
Les platges de la comarca ofereixen, lluny de la temporada de bany, un itinerari únic per passejar-hi, a trenc d’onades. És una immillorable manera de relaxar-se, sol o acompanyats, lluny ja del xivarri dels dies d’estiu i complint especialment aquests dies les recomanacions de les autoritats dins el nou escenari que ha provocat la pandèmia de la Covid-19 i que no permeten fer tot el que es voldria.
 
El litoral, amb els municipis ‘de mar’ s’ha convertit en els darrers anys en un espai que esdevé un pulmó d’oxigen per deixar enrere l’estrès de la vida diària, un territori en el qual es pot caminar, passejar, córrer, anar en bicicleta, fer gimnàstica, ioga, llegir o fer aquells esports que la temporada permeti.
 
A l’altra banda, els pobles de dalt, els ‘de munt’, s’integren de manera única, des de fa segles, amb les muntanyes de les serralades de la costa. Obrint-se al senderisme o a recórrer-les amb bicicleta. A més, es disposa d’un ampli catàleg d’itineraris que permeten descobrir corriols i elements del patrimoni natural, històric i arqueològic. Podeu consultar els recorreguts a  http://bit.ly/WikilocMaresme.
 
En aquesta època de l'any, amb l’arribada del fred, també es pot passejar pels centres dels municipis i ciutats de la comarca. Redescobrir, alhora, el patrimoni iber, romà, medieval, dels indians, fabril i l’arquitectura modernista de referència del Maresme, en uns moments en què el sol i la calor ja no són cap impediment.
 
Activitats de tardor en família

La tardor és també un moment ideal per passejar en família. 'La iaia del Maresme' i 'La increïble Guia de la iaia del Maresme' recullen, en 10 rutes, un munt de propostes perquè els més menuts de casa descobreixin la riquesa del Maresme. Les podeu conèixer al web www.laiaiadelmaresme.cat. Acompanyeu a la iaia, i al seu inseparable amic Picotet, en un recorregut pels racons de la comarca. Aquesta és una guia pensada descobrir i jugar. Hi trobareu tant informació sobre llocs d’interès turístic al Maresme com enigmes, tresors i activitats divertides que mantindran l’interès dels exploradors més joves en tot moment.

Als municipis ‘de mar’ i ‘de munt’ de la comarca també hi podeu trobar museus, rutes guiades... Consulteu quines són les propostes de la comarca al web del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme (www.turismemaresme.cat), o visiteu els webs de les oficines de turisme, per conèixer el territori des de la proximitat, en l’estació dels panellets i les castanyes, quan les fulles dels arbres ens diuen que el cicle natural té un final, per després tornar a recomençar de nou.

Comparteix