El Maresme, terra de festivals

divendres 23 juliol 2021

El Maresme, terra de festivals

Anem de ruta pels festivals de la comarca.

L’estiu és l’època ideal per gaudir d’un bon festival a l’aire lliure i al Maresme hi ha un munt d’opcions per tots els gustos. Des de lírica i poesia fins a jazz, pop i rock. Opcions repartides arreu dels municipis de la comarca per gaudir d’una bona jornada musical. Tots ells adaptats a les circumstàncies actuals i amb un protocol sanitari per evitar el risc de contagi de la COVID-19.

Fem una primera parada a la 10a Temporada Lírica Ciutat de Calella, amb concerts des del maig fins al desembre. Enfocat als amants de la música clàssica i la lírica. No marxem de Calella perquè els caps de setmana arriben les Nits d’estiu a Calella (NEC), amb concerts en format íntim, molts d’ells amb l’inigualable escenari del far de la ciutat, de tots els gèneres musicals.

Teià celebra, fins el 29 de juliol, Remor, amb artistes de diferents estils i a preus ben econòmics. Premià de Mar acull la primera edició del Nits de Veu, amb el gospel i el soul com a protagonistes i un concert de The Sey Sisters el pròxim 31 de juliol.
Anem cap a Arenys de Mar per gaudir del 29è Festival de Jazz. Arrenca el 30 de juliol i s’estén fins el 27 d’agost, un esdeveniment imbatible que es manté any rere any. Des de Cabrera de Mar ens porten el 9è Concerts d’estiu a Mas Pujol, amb tributs i concerts originals com el d’Albert Pla o Los Sírex, concentrats en només quatre dies, del 21 al 25 de juliol.

Del 3 al 14 d’agost arriba un dels festivals més esperats, l’Arts d’Estiu, amb artistes de primer nivell com Estopa, Sergio Dalma, Stay Homas, God Save the Queen o Sopa de Cabra. I a Sant Andreu de Llavaneres, els Concerts Can Caralt, amb un homenatge a Frank Sinatra i un espectacle A Cappella!, quatre concerts dins d’un cicle musical que se celebra del 6 al 27 d’agost.

El Festival de Música a la Gruta d’Arenys de Mar aglutina diversos concerts de música clàssica amb un escenari màgic: la gruta de Lurdes. I per acabar l’agost, no et perdis el XXIII Curs d’Orgue del Maresme a Cabrera de Mar.

Al setembre continua la música, en aquest cas folklòrica, amb les 49es Jornades Internacionals folklòriques de Catalunya que tindran lloc a Calella. No ens oblidem del 4t Cicle d’arts poètiques Re-Vers d’Arenys de Munt, del 4 al 18 de setembre. I tornem a Cabrera de Mar per gaudir de la primera edició del Festival de Música Clàssica, que començarà al setembre i s’allargarà fins al gener amb la música clàssica, el jazz, la lírica i l’orgue com a protagonistes.

Premià de Mar acull el X Festival de Música de l’Espai l’Amistat, també enfocat a la música clàssica. Començarà al setembre i es faran concerts fins el juny de l’any vinent. Finals d’octubre és sinònim al cant coral internacional del festival Canta al Mar, en el que gent de tot tipus de cultures es reuneixen a Calella. I per acabar, la XXXIX Setmana de la Música Antiga de Mataró.

Una oferta d’allò més variada i repartida pels municipis de la comarca, ideal per fer turisme musical. I és que el Maresme sona molt bé!
 

Comparteix