El mes de juliol duplica les pernoctacions de juny al Maresme

dijous 19 agost 2021

El mes de juliol duplica les pernoctacions de juny al Maresme

S’han superat les 800.000 pernoctacions. Uns 260.000 turistes s’han allotjat a la comarca durant el juliol.

Millora substancial en les dades turístiques del mes de juliol, que han duplicat el nombre de pernoctacions del mes de juny: s’han superat les 800.000 nits allotjades a algun dels establiments del Maresme. Uns 260.000 turistes han triat la comarca del Maresme per passar les seves vacances, decantant-se per l’hotel i el càmping davant el turisme rural, segons les dades recollides per la plataforma Tourism Data System.
El turisme de proximitat segueix sent el majoritari: un 74,9% dels viatgers provenien del mercat espanyol, i dins d’aquest percentatge, el 82,5% correspon a ciutadans d’altres municipis de Catalunya. Tot i així, puja el turisme estranger fins al 25,1%, és a dir, 1 de cada 4 turistes era internacional.
La taxa d’ocupació hotelera en funció de les places en oferta ha fregat el 60%, superant el 40% del mes de juny. Els empresaris del món hoteler valoren molt més positivament com està anant aquest any respecte el 2020, tant a nivell del seu negoci com a nivell d’ocupació. Els establiments hotelers han acollit unes 160.000 pernoctacions d’estrangers durant el juliol.
Els càmpings s’han situat al voltant del 50% de l’ocupació, millorant també el 30% del mes de juny. Els propietaris dels càmpings del Maresme també es mostren més satisfets de la situació turística actual que la de l’any passat, especialment en relació a l’ocupació. Els estrangers han fet més de 40.000 pernoctacions en càmpings, una xifra molt més alta que l’any 2020.
El turisme rural segueix la tendència del mes de juny: es manté el 20% d’ocupació i el turisme nacional s’imposa sobradament.
Des dels hotels fins al turisme rural, passant pels càmpings, s’han adaptat a les necessitats de la pandèmia reforçant els seus protocols de neteja i desinfecció i oferint espais lliures de COVID-19. En molts establiments, això queda demostrat amb distintius reconeguts de forma internacional. Els viatgers que han triat el Maresme saben que és sinònim de seguretat, tranquil·litat i confiança.
A nivell general, juliol es converteix en el mes amb més pernoctacions del que portem de 2021, superant les expectatives del sector.

Comparteix