El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme aposta pel cinema col·laborant amb el Calella Film Festival

dijous 30 setembre 2021

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme aposta pel cinema col·laborant amb el Calella Film Festival

La sisena edició del considerat festival de cine del Maresme se celebra de l’1 al 9 d’octubre

El Calella Film Festival es consolida amb la sisena edició, un festival que aspira a esdevenir una referència en el món del cinema de baix pressupost. I el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme hi posa el seu granet de sorra com a patrocinador del Concurs de Guió, juntament amb Guionistes Associats de Catalunya (GAC), que es va iniciar a l’edició del 2020 amb un gran èxit de convocatòria. Aquesta secció competitiva vol contribuir a donar a conèixer nous talents i premiar els millors guions de llargmetratge. També es premia el millor guió del Maresme, una iniciativa que sorgeix en col·laboració amb el Consorci per tal de potenciar la participació dins del territori.

El festival se celebra de l’1 al 9 d’octubre amb la voluntat de portar oferta de cinema de qualitat a Calella i al Maresme, promocionant el cinema d’autor i oferint una proposta cultural per reactivar les antigues sales, com la centenària Sala Mozart de Calella. També es fan projeccions a Arenys de Mar i a Sant Pol de Mar, on s’organitzen presentacions i col·loquis amb els directors o directores i l’equip.
El Calella Film Festival també fa una aposta pel nou talent, donant oportunitats als joves creadors, i recolza la cultura de km 0 i de despesa coherent. Un dels objectius que també es proposa el festival és desestacionalitzar el turisme permetent que els establiments hotelers i de restauració es beneficiïn de l’arribada del públic de l’esdeveniment.

La programació del festival se centra en les dues seccions competitives que han anat configurant l’essència del festival des de 2016. La secció Low Budget va néixer amb el festival i segueix sent la més destacada. Inclou les produccions amb pressupostos inferiors als 500.000 euros, les quals el festival va detectar que tenien molts problemes per accedir al mercat i dificultats per trobar distribuïdors i arribar a les sales de cinema.
L’any 2017 es va iniciar una nova secció anomenada Creative Rosebud, que vol crear un segell de qualitat mitjançant la selecció de les pel·lícules de l’any que més hagin destacat en altres festivals, tant nacionals com internacionals, i d’un pressupost superior.

A part d’aquestes dues competicions, cada any se seleccionen pel·lícules, documentals o curts que s’inclouen a la categoria Fora de concurs, que vol donar veu a projectes interessants per enriquir la programació. També s’ofereixen tallers d’interpretació per a nens, nenes i joves impartits per l’actor maresmenc, Juli Fàbregas, i se celebra un concurs de curtmetratges amb la col·laboració del Tecnocampus de Mataró, anomenat Límit 48 hores, en el que s’ha d’explicar una història en un màxim de dos dies. Hi poden participar nens i nenes a partir de 9 anys i joves.

Tota la informació a la pàgina web del Calella Film Festival, www.calellafilmfestival.com 

Comparteix