La Maresme Film Commission guia a l’escriptor Ralf Junkerjürgen per les localitzacions cinematogràfiques de la comarca

dimarts 4 gener 2022

La Maresme Film Commission guia a l’escriptor Ralf Junkerjürgen per les localitzacions cinematogràfiques de la comarca

L’escriptor alemany inclourà els municipis del Maresme en els que s’han rodat escenes de sèries i pel·lícules en la guia en què està treballant.
La Maresme Film Commission (MFC) ha fet una ruta per les localitzacions de la comarca que han servit com a escenari de sèries i pel·lícules amb l’escriptor alemany Ralf Junkerjürgen, qui està treballant en una guia turística de cinema sobre Espanya que es publicarà amb motiu de la fira del llibre de Frankfurt, que se celebrarà a finals d’octubre de 2022, i en la que Espanya és el país convidat.

Junkerjürgen ha visitat, juntament amb els responsables de la Maresme Film Commission, ubicacions de cinc municipis de la comarca on s’han rodat produccions: Teià, Argentona, Arenys de Mar, Canet de Mar i Mataró, per tal d’incloure-les en la guia cinematogràfica. Concretament, es tracta dels escenaris d’audiovisuals que han estat ben rebuts pel públic alemany, com El Inocente, Hache, Barcelona Krimi, Las leyes de la Frontera, Joc de Trons o Blancaneus. La diversitat de localitzacions del Maresme que han aparegut a la petita i la gran pantalla, i especialment a les plataformes com Netflix o Amazon Video, han fet que l’escriptor s’emplaci a una nova visita en un futur pròxim.

Des d’Alemanya van demanar a l’organisme que s’encarrega de gestionar les peticions de gravacions a la comarca una proposta de rutes per diferents ubicacions. “Ens van demanar si els podíem preparar una ruta per poder veure els diferents escenaris i poder-ho incloure en aquest llibre de rutes cinematogràfiques. A partir de les directrius que ens marcaven de les produccions que estan tenint èxit, els vam plantejar unes visites i ells van escollir les que més els interessava en el seu moment. Això no vol dir que més endavant no vulguin tornar a fer alguna visita més”, explica un dels responsables de la Maresme Film Commission, Albert Roca.

La intenció del llibre, a part de ser una guia cinematogràfica d'escenaris de produccions audiovisuals, també es la de mostrar altres propostes turístiques al voltant d'aquestes localitzacions de cine, “que pugui servir per donar a conèixer què hi ha a l’entorn d’aquests escenaris i que sigui d’interès turístic”, detalla Roca.
 
L’escriptor Ralf Junkerjürgen és professor universitari i catedràtic de Cultures Romàniques. El seu àmbit d’investigació se centra en el cinema i la cultura espanyola, motiu que l’ha portat a fer aquesta guia que se centra en Barcelona i el seu entorn, on entraria el Maresme, Madrid i Andalusia.
Comparteix