El Consorci de Turisme del Maresme organitza una formació per la transformació ètica i sostenible del sector

dijous 10 novembre 2022

El Consorci de Turisme del Maresme organitza una formació per la transformació ètica i sostenible del sector


L’objectiu és que les empreses turístiques desenvolupin un full de ruta per aprofitar la sostenibilitat com a actiu d’estalvi i venda davant les noves necessitats del consumidor.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i l’Institut de la Creativitat, la Tecnologia i l’Ètica per al Sector Turístic (ICTET) organitzen una formació per tal d’augmentar el nivell de sostenibilitat de les empreses del sector i, al mateix temps, potenciar-ne el valor de marca. Sota el títol “Transformació ètica i sostenible per al sector turístic”, els negocis participants podran desenvolupar un full de ruta per al seu establiment i aprofitar la sostenibilitat com un element transversal cultural i convertir-lo en un actiu d’estalvi i de venda davant les noves necessitats del consumidor.

La formació combina sessions teòriques amb les de caràcter pràctic, de forma presencial i a l’aula virtual. D’una banda, es donarà a conèixer el concepte de sostenibilitat i l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) al sector turístic, així com els plans de gestió ambiental que es porten a terme a les organitzacions i empreses tot buscant ampliar-los i fer-los transversals a la destinació.

ambé es proporcionaran les eines per tal de crear un full de ruta basat en la sostenibilitat, vinculant les persones de l’organització en el procés de transformació ètica i sostenible i incrementant el valor de marca.

La sostenibilitat, com a concepte transversal, inclou molts aspectes. Per això, s’inclouen temes com la transició energètica, els plans d’igualtat, la gastronomia i els esdeveniments gastronòmics sostenibles o la digitalització.

El programa va dirigit a empresaris i emprenedors, directors i líders d’equip d’empreses i entitats turístiques, especialment aquelles que estan compromeses amb la sostenibilitat i la transformació del sector. Té una durada de 36 hores que es distribueixen entre el novembre i el març, aprofitant un període en què moltes empreses turístiques fan una aturada o redueixen la seva activitat. A més, és bonificable a través de la Fundae, cofinançat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.

Les persones interessades es poden inscriure a través d’aquest enllaç.
 
 
 
Comparteix