Arriba el Temps de Pèsols, l’oportunitat per tastar la “perla verda” del Maresme

divendres 10 març 2023

Arriba el Temps de Pèsols, l’oportunitat per tastar la “perla verda” del Maresme

• Les jornades gastronòmiques del pèsol se celebren del 10 de març a l’1
de maig i hi participen productors, elaboradors i restauradors del Maresme.
 
És Temps de Pèsols al Maresme, unes jornades gastronòmiques que posen en valor la coneguda com a “perla verda” de la comarca. Un dels llegums amb més tradició al territori, que es conrea tant als municipis de mar com en els de munt.
Les jornades gastronòmiques del pèsol comencen aquest divendres 10 de març i s’allarguen fins l’1 de maig, encavalcant la fi de l’hivern amb l’inici de la primavera, el que comporta més hores de sol i de temps a l’aire lliure. Un temps que convida a gaudir de bons àpats on el pèsol sigui el protagonista: pèsols amb sípia, amb costella de porc, ofegats, amb rap, dins de raviolis, en amanida, en pizza... hi ha mil i una combinacions per incloure aquest producte de km 0 dins del nostre menú.
Els municipis que participen enguany al Temps de Pèsols són Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar i Vilassar de Dalt. Ho fan de la mà de productors, elaboradors i restauradors que s’encarreguen de tots els processos des que el pèsol és només una llavor fins que és a punt perquè el degustem a la nostra taula.
Durant les jornades gastronòmiques es podran gaudir de menús i àpats elaborats amb pèsols del Maresme, comprar exquisideses a comerços artesanals i omplir el cistell directament dels productors. Consulteu l’oferta d’establiments participants a les jornades gastronòmiques.
La Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme i el Consorci d'Enoturisme DO Alella també col·laboren en les jornades, que situen el Maresme en el mapa gastronòmic català.
Viu el Temps de pèsols al Maresme, unes jornades que posen en valor aquest aliment tant petit, però amb tant valor nutricional. Un llegum que, per les seves propietats, s’assembla més a les verdures, que conté hidrats de carboni, fibra i vitamina B, essencial perquè els nutrients arribin al sistema nerviós.
 
Comparteix