BIOSPHERE

Quines són les especialitats del restaurant?
Cada vegada tenim més plats concrets que ens els venen a buscar. Dels que oferim, cadascun té el seu perfil. I te’ls estimes a tots i cadascun per igual, tot i ser diferents. A mi m’encanta cuinar i sobretot interactuar amb els productes, no per un volum de cassola grossa,  sinó plat a plat, els clients que venen a buscar les elaboracions que has fet. Gaudeixo fent plats de màxima qualitat de la zona. Per exemple, fem servir carn de La Pobla, que considero de proximitat, treballem el producte de temporada si el productor el té! I el Compromís Biosphere és una ajuda.

 
Què destacaria de la gastronomia del Maresme?
 Productes com els pèsols, les mongetes del ganxet o les cireres d’en Roca, els tomàquets madurats a la mata. Ara l’estiu els Lloritos o una escórpora grossa, desespinar-los em fa gaudir de la meva feia. M’agrada molt destacar el consum del peix de la llotja d’Arenys. Això sí, Sempre estem a expenses del que hi ha!
 
Un consell per cuinar.
 Fer-ho amb passió, però amb la perspectiva que dona l’ofici. Has de conèixer els productes i fer la recerca primer. L’important és tenir un bon producte (que al Maresme el tenim!) i semblarà que ets un bon cuiner, he he! Tracta’l i no el maltractis. Un xef que vaig tenir em deia que calia per ser un bon cuiner “Tener un buen producto y no echarlo a perder”.
 
Sempre has de cuinar per realçar el producte, mai per amagar-lo!!

Per conèixer més a fons el restaurant NOU-CENTS, llegiu l'entrevista completa GASTRONOMIA SOSTENIBLE AL MARESME

Com entenem la cuina
El Maresme és per a nosaltres la referència. Productes com la maduixa, el pèsol, la pansa blanca. D’altres de costaners. L’horta magnífica que tenim per autoabastir-nos. El Quilòmetre Zero. Ho tenim claríssim des que vam començar. Treballar el producte ecològic i de proximitat. Treballar amb els productors locals. I tenim la carta de vins amb el 100% ecològics i de proximitat, potenciant la DO Alella i les varietats locals de raïm.
 
Què destacaria de la gastronomia del Maresme?
Per a nosaltres la base és la verdura i els peixos, amb un mínim consum de productes càrnics. Peix mediterrani, de la llotja d’Arenys. Fruita i verdura de proximitat ecològica i del Maresme.  
 
Un consell per cuinar.
En el nostre cas, el que intentem és posar en valor el producte que treballem. Valoritzar el que tenim a prop, la proximitat. El consell és, per tant, evidenciar el producte magnífic que tenim a prop tot l’any.

Per conèixer més a fons el restaurant LASAL DEL VARADOR llegiu l'entrevista completa GASTRONOMIA SOSTENIBLE AL MARESME

De quina manera entenem la cuina?
La nostra cuina és 100% casolana, gens complicada, tot i que trobar la perfecció de les coses simples porta la seva feina també. Des dels plats bàsics amb producte fresc, com una bona fritura de calamar, fins a la sofisticació d’un caldós de llamàntol. I és que la nostra especialitat són els arrossos, que ens situen en el Top ten de la costa catalana pel digital Cuina.cat

Què destacaria de la gastronomia del Maresme?
Tenim una cuina espectacular. La dieta mediterrània és una de les dietes més sanes i reconegudes del món. I el nostre producte és de qualitat, del camp o del mar a la cuina directament. Passant des del millor peix de les llotges, per les carns de Girona, o les meravelloses maduixes de Sant Pol, entre d’altres propostes gastronòmiques.

Ens oferiu un consell culinari?
Dedicació, investigació i respecte amb el que es fa qualsevol plat. L’amor és el millor ingredient que tenim, perquè els nostres clients quedin enamorats.

Per conèixer més a fons el restaurant L'ESCORA, llegiu l'entrevista completa GASTRONOMIA SOSTENIBLE AL MARESME

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme aposta per la gestió sostenible com a valor central de la nostra activitat, essent els coordinadors comarcals del projecte de Compromís per a la sostenibilitat turística, impulsat per Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona i per l’altre part per adherir l’entitat al mateix i per vetllar per al desenvolupament sostenible i competitiu de l’activitat turística al Maresme.

És el nostre compromís afrontar els nous reptes i necessitats derivats dels canvis en les tendències i activitats turístiques. Per aquest motiu establim, en la gestió de la nostra activitat turística, el concepte de desenvolupament sostenible com un instrument que relaciona els aspectes socioculturals, mediambientals i econòmics, buscant així tant la satisfacció dels visitants com de la comunitat local. En el marc d’aquest compromís disposem d’una política de turisme responsable i portem a terme tot un seguit de bones pràctiques.

A continuació, es pot consultar els documents resultants de l'aplicació de la Política de Turisme Responsable del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme:

S’organitzen esdeveniments i formacions sostenibles:

  • Restaurants i/o espais amb valor social i ambiental
  • Càtering d’inclusió sociolaboral amb productes locals i ecològics
  • Formacions sobre consum responsable, estalvi d’energia i/o separació de residus
  • Entreteniment, comunicació i infraestructura amb valor social i ambiental

Oferim experiències team building-voluntariat corporatiu i entreteniment corporatiu amb impacte social i ambiental positiu, alineat a la RSE. Activitats marítimes+ neteja de platja o activitats esportives /sostenibles a la platja, visita un hort amb vistes al mar per a aprendre sobre l’agroecologia amb jocs i directe de l’hort cuinem calçotada o paella, visita una masia amb vistes al mar per a aprendre sobre el món cooperatiu de les abelles i fer un paral.lelisme amb la nostra organització, fem una caminada guiada per zona agrícola i bosc de Mataró amb jocs durant el trajecte per a aprendre sobre agroecologia i visita una granja eco de producció d'ous.
L’entreteniment corporatiu el podem oferir als vostres espais: 

(1) Estacions sostenibilitat: reflexió sobre canvi climàtic, consum responsable, banca ètica, i gestió de residus. 
(2) Reflexió sobre els ODS ideal per a abans de l’apat o per a networking als coctels. 
(3) Endulla’t al consum responsable de suministres (per  residents Catalunya): energia, gas, banca, assegurances, i mòbil. Esmorçars de comerç just. 
(4) Joc sobre similituts entre fauna marítima i terrestre, ideal per a abans de l'àpat. 
(5) Esmorzar de comerç just.
(6) Música i dansa intercultural. 
(7) Team Building amb tambors i Castellers.

Grups: mín-máx 10-150 pax. Idiomes: català, castellà, anglès i francès. Altres idiomes amb traductor.

Activitats esportives a l'aire lliure per
totes les edats amb l'objectiu de desenvolupar de forma
segura destreses físiques i de mobilitat en el medi
aquàtic, jugant i generant vincles d'equip entre
els individus. Joves, adults, grups d'aniversari,
grups d'empresa, amics, activitats dirigides per
equips, entrenaments específics per a altres esports, i
molt més.
 

 

 

Pàgines

Comparteix
Subscribe to BIOSPHERE